Lectia 29: Pentru dumneavoastra, doamnelor

Desi sunt mari si plini de muschi, desi pot sa ridice greutati enorme in sala de gimnastica, desi pot sa-si riste viata intr-un razboi si sa faca luping-uri cu avioane pline cu trei sute de suflete, barbatii sunt uneori doar niste copiii inspaimantati de voi. Va rog domnilor, nu dati cu pietre! Da doamnelor, ii speriati, pentru ca au fost crescuti de o femeie, pentru ca de ea a depins daca traiesc sau nu, pentru ca de ea a depins daca le era foame sau nu, daca le era frig sau nu, daca se jucau sau nu, daca ii durea sau nu.
Cand deveniti foarte importante pentru partenerul dumneavoastra, in mintea sa deveniti mama sa, va pierdeti din aura de fetita-mica-si-neajutorata si incepeti sa semanati cu cea care a avut drept de viata si de moarte asupra sa, inca de cand era o mica celula in burta ei. Aveti glasul ei, toanele ei, mirositi ca ea si va plac aceleasi lucruri ciudate cum ar fi florile, perdelele si volanele. Si rozul. Brrrr!!! Vorbiti la fel de mult si il certati la fel de des, folosind chiar aceleasi expresii: ai grija, o sa cazi, unde ai fost, de ce n-ai venit, de ce n-ai dat un telefon, ma ingrijorezi, fii barbat, nu bea ca-ti face rau, nu manca prajeli ca te doare burta, treci in casa ca s-a facut intuneric afara, nu mai umbla cu golanii aia ca te invata prostii, de ce n-ai luat note bune, o sa ma bagi in mormant, eu te-am facut om, eu te omor, daca n-as fi eu v-ar manca cainii, mai derbedeule, nu te tii si tu de lucruri serioase, cutare de ce poate si tu nu poti etc
Dar tineti minte: si-au parasit mama! Si ar fi fost anormali daca n-ar fi facut-o. Trebuie sa devina tati, trebuie sa se maturizeze. Nu ii ajutati daca le intretineti acest complex de “stiu eu ce e mai bine pentru tine”. Fiti mame doar cu copiii vostrii. Cu barbatii vostrii fiti zana tinuta prizoniera de un zmeu hapsan, ca sa-i transformati in Feti-Frumosi. Aratati-le ca sunt puternici avand incredere in ei, aratati-le ca sunt meritorii multumindu-le pentru ce va dau, ca va fac fericite, aratati-le ca sunt virili pentru ca nu le puteti rezista. Lasati-i sa ridice ei tonul si dumneavoastra folositi lacrimile. Lasati-i sa fie ei fiorosi si dumneavoastra speriati-va. Lasati-i sa plece si dumneavoastra asteptati-i sa se intoarca. Lasati-i sa se duca la razboi si dumneavoastra pansati-le ranile chiar daca au fost infranti. Lasati-i pe ei sa fie orgoliosi si dumneavoastra fiti triste. Intr-o zi, cand n-or sa se mai teama de dumneavoastra, or sa poata sa va arate ca nu sunt doar razboinici.
Arcana voastra se numeste Forta: o femeie desclesteaza cu mainile goale falcile unui leu. Este blandetea cea care invinge agresivitatea testosteronului. Ea este forta voastra. Poate domestici orice barbat. Folositi-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentarii