Lectia 7: Noua realitate

Posibilitatea tot mai facila de a impartasi informatia a facut posibila transmiterea cunostiintelor dobandite de generatiile precedente, urmasilor. Si cum doua perechi de ochi vad mai bine decat una singura, in mintea unui singur membru al unei comunitati stau invataturile tuturor predecesorilor sai. Suntem posesorii descoperirilor facute de toti inaintasii nostrii, timp de multe mii de ani. Viteza cu care circula astazi informatia face aproape instantanee difuzarea sa, de la cel care a descoperit-o catre toti semenii nostrii. Toti suntem intr-unul si unul in toti.
Poate ca intr-o zi vom functiona ca un singur creier format din miliarde de neuroni interconectati...Poate deja suntem asta...si mai avem un pas pana la constientizare...Poate ca de fapt nu suntem singuri...
Din ce in ce mai multe glasuri sustin ca ne aflam in pragul unui moment crucial in care conceptia noastra despre ce inseamna “om” se va schimba fundamental. Aceasta “noua dimensiune” sau “alta realitate” ne va da oare privirea “de sus” care ne va permite sa intelegem intregul puzzle al vietii noastre? Ne vom putea da seama ce infatiseaza culorile pe care le percepem fara sens astazi deoarece privim prea de aproape tabloul?
Nici macar nu este important cum ni se va revela noua realitate. Descoperirea unei noi teorii a relativitatii, identificarea “particulei divine” in uriasele acceleratoare de particule sau poate doar stabilirea naturii celor “6 grame” pierdute de corp in momentul mortii pot fi doar cateva dintre infinitele posibilitati prin care putem primi revelatia. Pentru ca nu cred ca Mesia ni se va mai infatisa sub forma unui prunc nascut intr-o iesle din Betleem pentru a ne arata dubla noastra natura: umana si divina. Asa cum fotonul este unda si corpuscul. “Eu sunt lumina”, a spus El acum doua mii de ani, si noi abia acum intelegem ce a vrut sa zica.
Oare ce schimbare atat de dramatica s-a produs in ultimii ani astfel incat sa ne aduca atat de aproape de “punctul zero” cum il numeste Greg Brandon? Pare superficial ce va spun, dar eu cred ca raspunsul este: Internetul. Reteaua. Ne-am interconectat unii cu altii. Si probabil ca ultimele sinapse, cele care vor inchide circuitul, sunt pe cale de a se desavarsi. In acel moment “ne vom trezi”. Creierul societatii umane va deveni constient de sine. Vom afla cine suntem.
Nu cred totusi ca Mesia cel asteptat este Bill Gates, pentru simplul fapt ca realizarea retelei de cabluri nu este suficienta pentru a face lumina. Este nevoie de fotoni. Este nevoie de revelatie. Transmiterea ei rapida prin retea ne va ajuta doar sa reactionam aproape sincron la aflarea “minunatei vesti”, astfel incat sa nu mai fi nevoie de milenii pentru ca adevarul sa ajunga nedeformat pana la “ultima celula”. Indivizi rau-voitori nu-l vor mai putea confisca pentru puterea pe care le-o confera detinerea unei astfel de informatii. “Trezirea” nu se poate face decat daca suntem la unison, toti intr-unul si unul in toti. Din aceasta cauza era nevoie ca reteaua sa functioneze. Energia produce efecte doar daca are un suport material. Sufletul are nevoie de un corp pentru a se putea exprima.
Suntem pregatiti pentru primirea unei astfel de revelatii? Einstein a considerat acum cateva decenii ca omenirea nu era suficient de matura pentru a face fata unui asemenea adevar. Si a ales sa taca. Sper ca imposibilitatea cenzurarii informatiei datorita internetului sa ne faca mai apti pentru a primi aceasta taina din simplul motiv ca face posibil ca noul mister revelat sa ajunga in urechile celor multi inainte ca vreo “schisma” sau vreun Constantin cel “Mare” sa amputeze noua constiinta.
Va trebui insa sa putem suporta sa ne traverseze o asemenea energie. Pentru asta avem nevoie de sanatate. Fizica si psihica.
Cercetarile recente au identificat tulburarile psihice ca fiind la originea maladiilor fizice. “Totul ni se trage de la cap” sau “pestele de la cap se strica”, spune intelepciunea populara. Orice studiu asupra efectelor unui medicament este validat de comunitatea stiintifica doar daca rezultatele obtinute pe lotul respectiv au fost comparate cu cele ale unui lot martor caruia i s-a administrat o substanta asemanatoare ca aspect cu cea studiata, dar fara impact asupra organismului. Efectul prin care se intampla ceea ce ne asteptam sa se intample se numeste in medicina “efect placebo” iar in fizica cuantica “legea observatorului”.
Studiile de neurofiziologie au demonstrat puteri neasteptate ale creierului nostru. Stiati ca apa rece produce leziuni de tip arsuri unui om legat la ochi daca el a fost sugestionat in prealabil ca apa care ii va atinge mana este fierbinte?
“Daca ati avea credinta cat un bob de mustar, ati spune muntelui acesta sa se miste din loc si el s-ar misca”. Recunoasteti vorbele Marelui Initiat de acum doua mii de ani?
Putem fi magicieni. Nu ma credeti? Lasati-ma sa va conving!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentarii